2012. november 15., csütörtök

Újabb fitt receptek

Aki ismer vagy rendszeresen követi a fitneszblogot, tudja, hogy mit vallok: a rendszeres mozgás nagyon fontos, csakúgy mint az egészséges táplálkozás, de diéta nélkül!
 
Ehetsz bármiből csak mértékkel!!!
 
Ez arra az esetre is vonatkozik, ha van némi súlyfelesleg rajtad, és fogyni szeretnél, annyi változtatással, hogy jobban odafigyelsz az összetevőkre, az elkészítésre a mennyiségekre.

Én 7 kilót fogytam ezzel a módszerrel, és továbbra is szorgosan tesztelem :-) főleg vacsorára a kevés kalóriás ételrecepteket.
A legfinomabbakat továbbra is igyekszem megosztani, ötleteket adva, hogy változatos lehessen az étrended :)

Karfiol felfújt 2 SZEMÉLYRE
 
 
 
 
 
Hozzávalók
 

1 db közepes fej karfiol

3 tojás

1 evőkanál vaj

1 evőkanál liszt

2 dl tej

só, bors, szerecsendió
 
 
 
Elkészítés
 
Sós vízben főzzük puhára a karfiolrózsákat, majd tegyük őket tűzálló edénybe.

A tojások fehérjét válasszuk szét a sárgájától, és verjük habbá őket. A vajat olvasszuk fel, ha forró tegyük bele a lisztet és pár másodpercig pirítsuk, de óvatosan ne barnuljon be a rántás. Vegyük le a tűzről adjuk hozzá a tejet és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá még a 2 tojás sárgáját, sózzuk borsozzuk, tehetünk bele levesízesítőt is, és kevés szerecsendiót. Következik a felvert tojáshabok óvatos hozzáadása. A kész masszát öntsük a karfiolra, majd sütőben 3o -4o perc alatt süssük aranybarnára a felfújtat.
 
 

Zöldséges saslik csirkemájjal
recept 2 személyre -kb. 6 db
 
 
 
 
Hozzávalók

1 cukkini sárga vagy zöld

1 paprika

8 fej gomba

1 lila hagyma

1oo g csirkemáj

2 evőkanál sűrített paradicsom

grill fűszersó
 
 
Elkészítés

Minden zöldséget vágjunk nagyobb darabokra a cukkinit karikára, a csirkemájakat csak felezzük meg. Váltakozva fűzzünk fel mindent és készítsünk 6 db sasliknyársat. Tegyük őket tűzálló edénybe, fűszerezzük grill fűszersóval. A sűrített paradicsomot keverjük el 1 dl vízzel és öntsük a nyársakra. Az étel 35 perc alatt sütőben is megsül, de pár percig grillen sütve csak az igazán finom.

 

Töltött zsömle
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók

1 nagyobb többmagvas zsömle

2 szelet gépsonka

fél paprika

1 újhagyma

3 gomba

1 evőkanál reszelt sajt


Elkészítés

Kockázzuk a gépsonkát, a paprikát és a gombát. Az újhagymát vágjuk karikára. A zöldségeket 1 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg, és adjuk hozzá a sajtot.

A zsömle közepét szedjük ki és keverjük össze a zöldséges raguval, majd töltsük meg ezzel a zsömlét, tegyük 3 percre előmelegített sütőbe. Nagyon finom meleg ropogós melegszendvics lesz belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése