2013. március 16., szombat

14 napos program - 12.nap





A mai gyakorlatsor



Bemelegítés 5 percben


5. WORKOUT




A mai menü részletesen


REGGELI

EPRES TURMIX

5 eper
3 mandula
1 evőkanál soványabb túró
1 dl tej
2 evőkanál zabpehely
1 kávéskanálőrölt lenmag

Az elkészítése nagyon egyszerű mindent bele a turmixba, finom krémesre mixelni és kész :-)

Bármilyen más gyümölccsel is nagyon finom.


EBÉD 1. variáció

Lazac korianderes spagettivel és madársalátával



egy kb. 1oo g-os lazacfilé
4o g (száraz tömeg) teljes kiörlésű spaghetti
4-5 koktélparadicsom félbevágva vagy 1 fej normál paradicsom kockázva
1oo g madársaláta
koriander, só bors
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
folyékony édesítő
Konyhai papír törlőkendővel itasd le a vizet a halról, majd kevés olívaolajban, serpenyőben, mindkét oldalról süsd aranybarnára. Fűszerezni sóval , borssal, esetleg korianderrel csak akkor fűszerezd, ha már majdnem elkészült.
Vedd ki a halfilét, és a sült olajba tedd bele a koktélparadicsomokat, ha picit levet engedtek, tedd hozzá a spaghettit is. Vegyíts mindent jól össze, hogy finom szaftos tésztát kapj.
Közben készítd el a madársalátát, ha gyökeresek még, tépd le a gyökerüket, mosd meg alaposan a leveleket, majd készítsd el a salátaöntet 1 evőkanál olívaolajból, 2 evőkanál balzsamecetből, 1 evőkanál meleg vízből, sóból borsból, pici édesítővel.



EBÉD 2. Hal nélküli variáció
Zöldséges gnocchi



Hozzávalók

Tészta

2 szétfővő burgonya
2 evőkanál gríz
1 tojás sárgája
kb. 4o-5o g liszt





Zöldséges szósz

2 paradicsom
1 cukkini
friss vagy szárított bazsalikom
1 kisebb hagyma
1 fokhagyma gerezd
1 teáskanál pesto
só, bors
1 evőkanál light reszelt mozarella vagy más sajt

A burgonyát puhára főzzük, majd alaposan összetörjük, a többi összetevővel összegyúrjuk, míg egynemű tésztát kapunk. 2 részre vesszük liszten 2 hosszabb „kígyót” sodrunk, majd kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.
Lobogó vízben megfőzzük, ha feljöttek a víz tetejére, kivesszük hideg vízzel lemossuk.

Elkészítjük a zöldséges szószt: hagymát 1 evőkanál olajon mepirítjuk hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és felkockázott paradicsomot.A cukkinit zöldséghámozóval nagyon vékony hosszú szalagokra vágjuk, és azt is beletesszük. Kb. 1o percig főzzük. A kész gnocchival , és sajttal összekeverve fogyasztjuk.

Tipp: ízlés szerint tehetünk bele még gombát is, vagy más zöldségfélét.

TIPP családi ebédhez:
Gnocchi bolognai szósszal



VACSORA

1 db nagyobb cukkini
2 evőkanál darált hús

1 kissebb fej hagyma

Só, bors

1 közepes paradicsom

2 kissebb gomba

1 evőkanál sajt (zsírszegény)


Elkészítés

A cukkini húsát egy kanállal kivájjuk az összes hozzávalóval összekeverjük, fűszerezzük, és visszatöltjük a cukkini felekbe. Az egy kanál sajtot rászórjuk, és sütpben kb. 15-20perc alatt készre sütjük
 


DÉLELŐTT VAGY EBÉDHEZ MINIMÁLIS SNACK megengedett.

A lehetséges falatokat :-) a SNACKBÁRBAN
a képre kattintva tudod elérni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése