2013. március 16., szombat

14 napos program - 6.nap



Végre hétvége, holnap pihenőnapot tartunk, de ma még belehúzunk :-)

A mai gyakorlatsor


Bemelegítés 5 percben




6. WORKOUT










A mai menü részletesen


REGGELI

Clubszendvics
 
3o g zsírszegény krémsajt
3 teljes kiörlésű toast
5o g csirkemell 2 vékonyabb szeletre vágva
1 szelet bacon
1 levél jégsaláta
1 paradicsom

A csirkemellet keresztben 2 vékony szeletre vágjuk. Minimális zsíradékon kisütjük. A végén hozzáadjuk a bacont és egy picit azt is megpirítjuk.
A salátalevelet megmossuk, egyben hagyjuk, paradicsomot karikára vágjuk.
A 3 db toastot megpirítjuk, alsót megkenjük vékonyan krémsajttal rátesszük a zöldségféléket, és még egy toast-ot. Ezt is megkenjük sajttal, és ide most rárakjuk a húst és bacont. Lezárjuk a 3.toasttal.
Tálaláshoz hústűkkel vagy fogpiszkálóval fixáljuk :-) a szendvicset 2 db háromszögre vágjuk.


EBÉD

Zöldségleves füstölt sonkával és fitt málnatortaval

100g füstölt sonka
½ fej hagyma
1 levesízesítô kocka
Bors
5db kelbimbó
3 levél kelkáposzta
2 kisebb burgonya
2 szál sárgarépa
A hagymát egy evôkanál olajon megpirítjuk, felöntjük 3dl vízzel a levest, a zöldségeket mossuk, daraboljuk, elôszôr beletesszük a zöldségeket a levesbe, majd utána hozzárakjuk a felkockázott füstölt sonkát
  


RECEPT 2o cm-es tortaformához


1 dl joghurt
1 dl tejföl
2 dl zsirszegény tejszín
500 g soványtúró
150 g málna
150 g babapiskóta
40 g vaj
3-4 evőkanál tej
1 csomag zselatinpor
1 citrom leve
30 g cukor
ízlés szerint folyékony édesítőszer
Pisztácia

Citrom levét kifacsarjuk.

Tejfölt, joghurtot, túrót a citrom levével, cukorral és édesítővel elkeverjük.
Vajat felolvasztjuk. A babapiskótát összetörjük egy zacskóban apró morzsára, majd elkeverjük a vajjal és a tejjel.
Egy 20 cm-es átmérőjű tortaforma alját kivajazzuk , majd egyenletesen eligazgatjuk benne és erősen belenyomkodjuk a tejes morzsa masszát.

A zselatint 60 ml vízzel feloldjuk, hagyjuk megduzzadni. Alacsony hőfokon mikrohullámú sütőben megmelegítjük. Adunk 3 evőkanállal a túrós masszábol hozzá, majd az így fellazított zselatint hozzáöntjük a túrós joghurtos masszához.

A tejszínt felverjük habbá, óvatosan azt is a túróhoz keverjük. A túróhabot rárétegeljük a keksz alapra. Belenyomkodjuk a málnák felét. 3 órahosszáig legalább hűtjük, még jobb 12 órát.
Tálalás előtt maradék málnával és pisztáciával dekoráljuk.


TIPP családi ebédhez:
A recept egy főre szól, de az adagokat felszorozva, az egész családnak tartalmas finom ebéd készíthető.




VACSORA

Rétegelt saláta

1 negyed jégsaláta
2 evőkanál kukorica -konzerv
1 evőkanál reszelt sajt
2o g sonka
1 evőkanál ananászkocka-ha lehet nem cukrozott konzerv
1 újhagyma
ízlés szerint egy 1 evőkanál főtt borsó vagy konzerv
Öntet:
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál natúrjoghurt
1 evőkanál víz
1 evőkanál zsírszegény majonéz
só, bors

Salátát sonkát kockára vágjuk, hagymát karikára. Minden összetevőt egy üvegben vagy salátástálban rétegelünk. Elkészítjük az öntetet, ráöntjük. Legalább 2 órahosszáig állni hagyjuk, hogy össyeérjenek az ízek.



DÉLELŐTT VAGY EBÉDHEZ MINIMÁLIS SNACK megengedett.
A lehetséges falatokat :-) a SNACKBÁRBAN
a képre kattintva tudod elérni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése